loader
banner

افکار سنجی در شبکه های اجتماعی

شبکه های اجتماعی پلتفرم های محبوبی برای انجام افکارسنجی های آنلاین هستند زیرا مخاطبان زیادی دارند و امکان اشتراک گذاری آسان اطلاعات را فراهم می کنند. راه های مختلفی وجود دارد که در نظر و رای کاربران شبکه های اجتماعی را در مورد موضوع خاصی بررسی و مطالعه کرد.

افکار سنجی در شبکه های اجتماعی

برای آنکه با مفهوم افکارسنجی در شبکه های اجتماع یبشتر آشنا بشویم با بدانیم که آنچه دیگران درباره‌ی ما می‌گویند؟ با آنچه دیگران به چه چیزی فکر می‌کنند؟ متفاوت است.
 

در شبکه های اجتماعی در گام اول فقط میخواهیم بدانیم کاربران در مورد ما چه چیزهایی می گویند؟ برای دانستن آن کافیست نام تجاری، برند یا محصولات خودمان را بررسی کرده و تمامی مطالب مرتبط با آن را در شبکه های اجتماعی پیدا کرده و مورد مطالعه قرار دهیم.

اما اگر بخواهیم بدانیم در مجموع کاربران شبکه های اجتماعی فارغ از نام تجاری و برند ما، چگونه و یا به چه چیزی فکر می کنند، در واقع بدنبال افکار سنجی هستیم. افکار سنجی می تواند بر اساس موضوع خاص یا بر اساس محدوده ی سنی و شغلی و جنیست و غیره باشد و یا اینکه فارغ از همه ی این معیارها از کل فضای شبکه های اجتماعی افکارسنجی صورت بگیرد.

در تعریفی ساده افکارسنجی پی بردن به نظر و رای مخاطبان در مورد موضوع یا یک جریان خاص است. در شبکه های اجتماعی کاربران نظرات، خواسته ها، تمایلات، انتظارات و حتی نخواسته های خود را معمولا شفاف و بدون روتوش بیان می کنند. ما به عنوان صاحبان برند و صنایع، اگر بر این باور هستیم که کاربران شبکه های اجتماعی همان مشتریان و مخاطبان دنیای واقعی ما هستند، پس فهمیدن سلیقه و نحوه ی فکر کردن آنها برای توسعه محصول و خدمات ما ضروری خواهد بود.

اگر افکارسنجی مناسبی در بستر شبکه های اجتماعی صورت بگیرد، سلیقه، خواست و اولویت های کاربران شبکه های اجتماعی در دسترس ما خواهد بود، حال اگر معتقدیم که جلب نظر کاربران شبکه های اجتماعی، منجر به توفیق ما در دنیای واقعی خواهد بود، حال می توانیم بر اساس این نتایج بدست آمده از افکار سنجی شبکه های اجتماعی، برنامه ها و سیاست های خودمان را طرح ریزی کنیم، اگر می خواهیم کمپین تبلیغاتی ایجاد کنیم، یا محصول جدیدی را معرفی کنیم، یا خدماتی را توسعه دهیم، توجه و تمرکز ما روی نظرات کاربران شبکه های اجتماعی راهگشای ما در دنیای حقیقی خواهد بود.

فرض کنید میخواهید یک سلبریتی را به عنوان سفیر برند خودتان معرفی کنید، علاوه بر برررسی دهها فاکتور مارکتنیگ در مورد این شخص باید نوع نگاه و تفکر کاربران شبکه های اجتماعی را هم در مورد این سلبریتی بررسی کنید، قطعا اگر این شخص تمام فاکتورهای انتخابی شما را داشته باشد ولی در میان کاربران شبکه های اجتماعی شخصیتی نامحبوب و یا نامناسب برای صنعت شما باشد، نتایج خوبی را از انتخاب این فرد نخواهید گرفت.

افکارسنجی در شبکه های اجتماعی

افکار سنجی در شبکه های اجتماعی و کاهش هزینه و زمان

زمانی برای اینکه بدانیم دغدغه ها و اولویت های مردم و مخاطبان ما چیست ناگزیر بودیم به نظرسنجی تلفنی و محیطی روی بیاوریم، این نظرسنجی ها فارغ از دقت و صحت که عمدتا به خاطر متمرکز بودن بر روی قشر خاصی از جامعه، خطای زیادی هم داشت، بسیار زمانبر و هزینه بر بود، علاوه بر این مخاطبان فقط می توانستند به سوالات شما پاسخ دهند و اگر دغدغه ای داشتند که در میان سوالهای شما وجود نداشت، اصلا دیده و شنیده نمی شد.

اما زمانی که شبکه های اجتماعی یک فرصت برابر را در تمام نقاط جهان به کاربران می دهد تا دغدغه و خواسته های خودشان را خارج از چارچوب سوالهای طرح شده توسط ما مطرح کنند، در یک زمان کوتاه می توانید به مجموعه ای از دیتا و اطلاعات ارزشمندی از خواسته های کاربرانتان دسترسی داشته باشید که نه محدود به یک جغرافیای خاص هستند نه مرتبط با یک قشر و رده ی سنی مشخص.

همچنین هزینه های جمع آوری دیتا نیز به میزان بسیار قابل توجهی کاهش پیدا میکند.

مزایای افکارسنجی در شبکه های اجتماعی

یکی از مهمترین شاخص های رصد فضای مجازی و پایش شبکه های اجتماعی، افکار سنجی در بستر شبکه های اجتماعی است.

از مزایای افکار سنجی در شبکه های اجتماعی می توانبه موارد زیر اشاره کرد:

1-      جامعیت

زمانی که شما به عنوان صاحبان برند و صنایع بدنیال افکار و طرزفکر مخاطبان در شبکه های اجتماعی هستید، در واقع خودتان را در محدوده ی جغرافیایی و رده سنی خاصی محدود نمی کنید، بلکه جامعه آماری شما شامل تمام کسانی هست که به نوعی به یکی از شبکه های اجتماعی دسترسی دارند، حتی یک لایکی که یک کاربر ساده در گوشه ای از جهان به محتوای مرتبط با شما می‌زند، می تواند در نتایج افکار سنجی مرتبط با حوزه ی شما اثربخش باشد.

2-      مواجهه با حقیقت

آنچه از شبکه های اجتماعی استخراج می شود، شفاف و بدون لکنت بوده و در واقع مستقیم سراغ اصل مطلب رفته است. عمدتا کاربران در شبکه های اجتماعی، معذوریت ها و ملاحظات دنیای واقعی را ندارند و نظر مستقیم و بدون سانسور خود را به اشتراک می گذارند.

3-      شناسایی کاربران و مخاطبان

زمانی که شما محتوای مورد نظر خود را در قالب افکارسنجی و نظرسنجی از بستر شبکه های اجتماعی جمع آوری می کنید، در واقع به شبکه ای از مخاطبان و کاربران دسترسی دارید که همواره در مورد شما حرف می زنند، در حالی که در نظرسنجی های سنتی این شما هستید که به سورت رندوم به سراغ مخاطب و مصرف کننده رفته اید و شاید آن مخاطب نتواند به جمع آوری دیتای تمیز و مورد نیاز شما کمکی بکند.

به طور خلاصه، افکارسنجی در شبکه های اجتماعی مزایایی مانند افزایش تعامل، بازخورد سریع، فرصت های تحقیقات بازار، الهام بخشیدن به تولید محتوا و تقسیم بندی مخاطبان را ارائه می دهد. با استفاده از این مزایا، مشاغل و افراد می توانند تصمیمات آگاهانه بگیرند، استراتژی های محتوای خود را بهبود بخشند و با مخاطبان خود ارتباط بهتری برقرار کنند.

افکارسنجی

افکارسنجی در شبکه های اجتماعی چه کمکی به صاحبان صنایع و برندها خواهد کرد

افکارسنجی در شبکه های اجتماعی می تواند برای صاحبان صنایع و برندها بسیار سودمند باشد. در اینجا نحوه کمک به آنها را با هم مرور می کنیم.

  1. بینش مشتری:

افکارسنجی در شبکه های اجتماعی به صاحبان صنعت و برند اجازه می دهد تا بینش ارزشمندی در مورد ترجیحات، نظرات و نیازهای مشتریان خود به دست آورند. با انجام افکارسنجی در رسانه های اجتماعی، آنها می توانند ترجیحات، رفتارهای خرید و نگرش مخاطبان هدف خود را نسبت به محصولات یا خدمات خود درک کنند. این اطلاعات به آنها کمک می کند تا تصمیمات تجاری آگاهانه اتخاذ کنند، استراتژی های بازاریابی موثر ایجاد کنند و پیشنهادات خود را برای برآورده کردن بهتر خواسته های مشتری بهبود بخشند.

  1. توسعه محصول:

افکارسنجی به صاحبان صنعت و برند بازخورد مستقیم در مورد محصولات یا خدمات موجود خود و بینش در مورد آنچه مشتریان در بازار به دنبال آن هستند ارائه می دهد. با پرسیدن سؤالات خاص در مورد ویژگی ها، طراحی یا پیشرفت های بالقوه، آنها می توانند ورودی ها و ایده های ارزشمندی را از طرفداران رسانه های اجتماعی خود جمع آوری کنند. این بازخورد به آنها کمک می کند تا زمینه های بهبود، نوآوری و توسعه محصولات جدید یا ارتقای محصولات موجود را شناسایی کنند که منجر به رضایت و وفاداری بیشتر مشتری می شود.

  1. مدیریت شهرت برند:

با انجام افکارسنجی در شبکه های اجتماعی، صاحبان صنعت و برند می توانند شهرت و جایگاه برند خود را در بین مخاطبان هدف خود زیر نظر داشته باشند. آنها می توانند جواب  سوالاتشان در رابطه با احساسات برند، درک ارزش های برند یا حوادث خاص مرتبط با صنعت و برند را بیابند.

آنها از هرگونه احساسات منفی یا مسائل بالقوه آگاه می مانند و برای رفع نگرانی ها، بهبود تصویر برند خود و حفظ شهرت مثبت در چشم مشتریان خود اقدام فوری انجام می دهند.

  1. تحقیقات بازار:

افکارسنجی شبکه های اجتماعی می تواند به عنوان یک جایگزین مقرون به صرفه برای روش های سنتی تحقیقات بازار عمل کند. با استفاده از پایگاه های بزرگ کاربران و تعامل فعال در پلتفرم های شبکه  های اجتماعی، صاحبان صنعت و برند می توانند به سرعت داده های تحقیقات بازار را جمع آوری کنند. این داده‌ها می‌تواند شامل ترجیحات مصرف‌کننده، روند بازار یا تجزیه و تحلیل رقبا باشد که به آنها امکان می‌دهد تصمیمات آگاهانه بگیرند و از رقبا جلوتر بمانند.

  1. جذب مخاطب و وفاداری به برند:

 افکارسنجی در شبکه های اجتماعی باعث ایجاد حس مشارکت در بین مشتریان می شود. صاحبان صنعت و برند با جستجوی فعالانه و ارزش گذاری نظرات خود نشان می دهند که به مشتریان خود اهمیت می دهند و برای بازخورد آنها ارزش قائل هستند. این تعامل باعث تقویت رابطه قوی تر با مشتریان می شود که منجر به افزایش وفاداری، تکرار خرید، تبلیغات دهان به دهان مثبت و جامعه حامیان برند می شود.

در نتیجه، افکارسنجی در شبکه‌های اجتماعی، بینش‌های ارزشمندی از مشتری را به صاحبان صنعت و برند ارائه می‌کند، به توسعه محصول کمک می‌کند، به مدیریت شهرت برند کمک می‌کند، تحقیقات بازار را تسهیل می‌کند، و مشارکت مخاطب و وفاداری به برند را تشویق می‌کند. با استفاده از قدرت افکارسنجی شبکه  های اجتماعی، صاحبان صنعت و برند می توانند تصمیمات مبتنی بر داده اتخاذ کنند، انتظارات مشتریان را بهتر برآورده کنند و موقعیت خود را در بازار تقویت کنند.

آنچه هشتک در افکار سنجی شبکه های اجتماعی انجام می دهد.

سامانه هشتگ به عنوان یکی از بزرگترین و قوی ترین سامانه های رصد و پایش فضای مجازی و شبکه های اجتماعی با رصد توییتر، رصد تلگرام و رصد و پایش اینستاگرام و همچنین رصد وبسایتها و پیام رسانهای داخلی، خدمات ویژه ای در حوزه ی افکارسنجی شبکه های اجتماعی مبتنی بر هوش مصنوعی ارائه می دهد.

شناسایی ترندهای روز، هشتگ های پرتکرار، تگ های مهم و جریان های مورد توجه در شبکه های اجتماعی از جمله خدمات سامانه هشتگ در زمینه افکارسنجی شبکه های اجتماعی است.

HASTG1 سامانه پایش و تحلیل شبکه های اجتماعی هشتگ - رصد شبکه های اجتماعی