HASHTAGSHET
هشتگ های مزاحم یا هشتگشتها و اختلال در روند رصد شبکههای اجتماعی
هشتگهای مزاحم یا هشتگشتها یکی از مشکلات فعالین رسانه و کاربران شبکههای اجتماعی، بخصوص کاربران اینستاگرام است.
رصد شبکه های اجتماعی و پایش فضای مجازی به وضوح نشان میدهد که:
زمانی که کاربران شبکههای اجتماعی در دریای بیکران محتواهای تولید شده در این شبکهها دنبال یک موضوع خاص و محتواهای مرتبط با آن هستند.
یا وقتی تولید کنندهی محتوا در شبکههای اجتماعی میخواهد محتوایش به راحتی علامت گذاری شده و به دست کاربر برسد.
یک راه حل فنی و علمی و رایگان برای این خواسته وجود دارد و آن هم استفاده از هشتگهاست.
در روند گوشسپاری شبکه های اجتماعی و رصد و پایش شبکه های اجتماعی، هشتگها یکی از مهمترین معیارها هستند.
هشتگها با علامت # شروع میشوندو به دبنال آن یک کلمه یا مجموعه ای از کلمات بدون فاصله نوشته میشوند. برای اولین بار در تاریخ یکی از کارمندان گوگل به نام کریس مسینا در سال ۲۰۰۷ از هشتگ برای علامتگذاری مطلبی که نوشته بود استفاده کرد، در واقع هشتگها این امکان را به کاربران میدهند که محتواهای تولید شده توسط خودشان را علامتگذاری کنند تا راحتر به دست کاربران دیگر برسد از سمتی هم به کاربران این امکان را میدهد که مستقیما به سراغ مطلب و محتوای مدنظر خودشان بروند و مطالب زاید و غیرمرتبط را حذف کنند.
مشکل هشتگهای مزاحم کجاست؟
مشکل هشتگهای مزاحم کجاست و چه اختلالی در روند پایش شبکههای اجتماعی ایجاد میکنند؟
اما یک موضوع این چرخهی علمی و دقیق و مورد نیاز هر کاربر شبکههای اجتماعی را تحتتاثیر قرار میدهد، هشتگشت ها یا هشتگهای مزاحم، اعتماد کاربران به هشتگها را مورد خدشه قرار دادهاند. برای اینکه با این موضوع بهتر آشنا بشویم هشتگهای اینستاگرام را با هم مرور می کنیم.
همانطور که گفته شد، استفاده از هشتگ در پستهای اینستاگرامی، یکی از روشهای افزایش بازدید و لایک مطلب در این شبکه محسوب میگردد، تولید کنندههای محتوا برای بهتر دیده شدن پستهای خود و همچنین طبقهبندی مطالبی که منتشر میکنند، معمولا از هشتگ استفاه میکنند، در مقابل مخاطبان و کاربران اینستاگرام نیز برای دسترسی سریعتر به یک موضوع خاص و پستهای مرتبط با یک موضوع میتوانند با جستجوی هشتگ مدنظر خود، تمام پستهای شاخص و پستهای اخیری را که از این هشتگ استفاده کردهاند مشاهده کنند.
برای مثال یک کاربر محتوایی با عنوان دستورپخت ماکارونی تولید کرده و از هشتگ ماکارونی برای این محتوا استفاده میکند، در مقابل کاربری که در اینستاگرام دنبال دستورپخت ماکارونی است، می تواند با سرچ هشتگ ماکارونی، در سریعترین زمان به تمام مطالب مرتبط با ماکارونی در اینستاگرام دسترسی پیدا کند.
نکته انحرافی در موضوع هشتگ زدن برای محتوا به شیطنت برخی تولیدکنندههای محتوا برمیگردد که موجب میشود وقتی کاربر هشتگی را سرچ میکند، با مطالب غیرمرتبط روبرو شود، روش کار این تولید کنندههای محتوا به این صورت میباشد که برای اینکه پستهای اینستاگرامیشان بیشتر دیده شود، از هشتگ های غیرمرتبط با محتوای تولیدیشان استفاده میکنند. وقتی این قبیل پستها را مشاهده کنید، خواهید دید که مجموعهای از هشتگها در انتهای پست هستند که تقریبا هیچ ارتباطی به یکدیگر و محتوای اصلی پست ندارند.
عدم احترام به اصول تولید و انتشار محتوا در شبکههای اجتماعی و بالا بردن میزان بازدید به هر قیمت باعث میشود که برخی تولید کنندههای محتوا از هشتگهایی که برای کمپین خاص یا حوادث و اتفاقات خاص طراحی شدهاند نیز برای محتواهای غیرمرتبط خود استفاده کنند، مثلا کاربری مطلبی با محتوای تبلیغات تولید میکند و از هشتگ اهدایعضو یا از این قبیل موارد استفاده میکند.
حال کاربری که به دنبال یک موضوع خاص و محتواهای تولید شده در این ارتباط هست، علیرغم اینکه هشتگ مدنظر خود را جستجو کردهاست با انبوهی از مطالب غیرمرتبط روبرو میشود، نکته دردناکتر این اتفاق اینجاست که هشتگهای مزاحم چون تعدادشان بیشتر است و بازدید بیشتری به سمتشان روانه میشود، منجر میشود که محتواهای اصلی که به درستی از هشتگ ها استفاده کردهاند، حتی در میان پستهای شاخص قرار نگیرند، شما به عنوان کاربر، هشتگ متروپل آبادان را جستجو میکنید و در مقابل مجموعه ای از تبلیغات لوازم آرایشی و لباس و غذا را مشاهده میکنید، این تولید کنندههای محتوا، هشتگ متروپل آبادان و مفهوم آن را دزدیدهاند و ادامهی این روند اعتماد و اعتبار هشتگها را از بین خواهد برد.
در واقع هشتگهای مزاحم یا هشتگشتها اختلالهایی را در روند رصد و پایش شبکههای اجتماعی ایجاده کردهاند، استفاده از هشتگهای غیرمرتبط با محتوا در شبکههای اجتماعی به ویژه در اینستاگرام، هرچند باعث افزایش بازدید پستها میشود ولی اعتبار و اعتماد به هشتگها را از بین خواهد برد و در بلند مدت کاربرها برای جستجوی مطالب موردنیازشان سراغ هشتگها نخواهند رفت.
زمانی که کاربران و مخاطبان نهایی یک محتوا دیگر به هشتگها اعتماد نکنند، تولیدکننده ی محتوا نیز یک آپشن و امکانی که برای بهتر دیده شدن مطلبش در اختیار داشت را از دست خواهد داد. این روش غیراخلاقی هشتگ باران کردن مطالب و محتواهای خودمان با هشتگ های غیرمرتبط اختلال هایی را در روند کار فعالین رسانه که به دنبال رصد شبکه های اجتماعی هستند را ایجاد خواهد کرد.
پژوهشگرانی که با استفاده از ابزارهای رصد فضای مجازی بدنبال بررسی تعداد و آمار و ارقام یک مطلب با استفاده از هشتگ هستند، بارها با این موضوع روبرو شدهاند که مطالب غیرمرتبط در آمارو ارقام جا گرفتهاند، حال نه می توان به این آمار و ارقام استناد کرد و نه میتوان به صورت کلی بررسی و مطالعهی هشتگ ها را کنار گذاشت، یک تحلیلگر اینستاگرام چگونه میتواند به هشتگهای اضافه شده به محتوا بیتفاوت باشد و بتواند تحلیل مناسبی از اینستاگرام را ارائه دهد.
البته جهت کم کردن خطاها برای رصد شبکه های اجتماعی استفاده از ابزارهای پایش و رصد شبکه های اجتماعی استاندارد، میتواند کمک بسیار بزرگی را به تحلیلگران شبکه های اجتماعی ارائه دهد، سامانه رصد و پایش شبکه های اجتماعی هشتگ از پیشروترین سامانه های رصد شبکه های اجتماعی در ایران است که خدماتی از قبیل رصد توییر، رصد اینستاگرام و رصد تلگرام را ارائه میدهد.
راه حل در دسترس چیست؟
راه حل در دسترس چیست و به عنوان کاربر یا فعال رسانه در برابر هشتگهای مزاحم چکار بکنیم.
اولین قدم و اخلاقیترین قدم این است که به هنگام تولید محتوا از هشتگهای واقعی و مرتبط با محتوا استفاده کنیم، این مهمترین وظیفهی ما در پاکسازی هشتگشت هاست. لازم به یادآوری است که هیچ تولید کنندهی محتوایی نباید به استفاده از هشتگها در مطالب خود بیاعتنا باشد، پس در قدم اول هر مطلبی که تولید میکنید حتما هشتگ داشته باشد و حتما هشتگها مرتبط با محتوای تولیدی باشد.
در گام دوم صفحات و کاربرانی که اعتبار هشتگها را به بازی گرفتهاند را تنبیه کنید، ریپورت کردن، بلاک کردن و عدم بازدید از مطالب و محتواها و صفحاتی که از هشتگهای غیرمرتبط برای محتوای خود استفاده کردهاند، بهترین تنبیه برای صاحبان این صفحات است.
اکثر کاربران شبکه های اجتماعی تماشاگر و مصرفکنندهی محتواها هستند و بخش بسیار کوچکی از کاربران تولید کنندهی محتواها محسوب میشوند، هشتگها یا سایر ابزارهای طبقهبندی مانند میزان لایک و بازدید و کامنت، همگی برای این طراحی شدهاند که که مخاطبان و مصرفکنندههای محتوا راحتتر باشند و مطالب مدنظر خود را راحتتر پیدا کنند، پس به عنوان یک کاربر نهایی شبکههای اجتماعی نباید اجازه دهیم که تولید کنندههای محتوا هشتگها و اعتبار آن را از شبکههای اجتماعی بدزدند.
استفاده از هشتگ ها یا استرانژی استفاده از هشتگ در اینستاگرام، نیاز به آموزش و کسب تجربه و در نهایت بررسی بازخوردها میباشد، از هشتگ ها در داخل متن استفاده کنید، همهی هشتگ ها را در انتها به مطلب اضافه نکنید، از تعداد محدودی هشتگ استفاده کنید و سعی کنید در متن جملات نیز از همان هشتگ ها استفاده کنید. البته می توایند صفحات رقبایتان را بررسی کنید و ببینید که کدام هشتگ ها در حوزه فعالیت شما تاثیرگذاری بیشتری را دارند، در نهایت این قانون اخلاقی را برای خود داشته باشید که از هشتگ های غیرمرتبط با محتوا استفاده نخواهم کرد.
گوش سپاری شبکههای اجتماعی
در صورتی که علاقمند به مطالب گوشسپاری شبکه های اجتماعی، پایش شبکههای اجتماعی، رصد فضای مجازی و رصد شبکههای اجتماعی هستید، میتوانید مطالب مرتبط با رصد شبکههای اجتماعی از قبیل رصد و پایش توییتر، رصد و پایش اینستاگرام و رصد تلگرام را در وب سایت www.8tag.ir مشاهده و مطالعه بفرمایید.
سامانه هشتگ ابزاری برای پایش شبکههای اجتماعی از قبیل توییتر و اینستاگرام و تلگرام و روزنامهها و خبرگزاریهاست، فعالین رسانه برای رصد فضای مجازی میتوانند از این ابزار بهرهمند شوند و با استفاده از این سامانه نیازهای خود در رابطه با رصد شبکه های اجتماعی و پایش فضای مجازی را برطرف سازند.
جمع آوری، ذخیره سازی، جستجو، استخراج اطلاعات و کسب دانش از میان این حجم عظیم اطلاعات نیازمند ابزارهای هوشمند خاص منظوره است. سامانه رصد فضای مجازی هشتگ به آدرس payesh.8tag.ir اخبار، نظرات و مطالب منتشر شده در فضای مجازی را با دقت موشکافی کرده و براساس کلمات کلیدی تعریف شده، خدمات اطلاع رسانی و تحلیل را در قالب یک داشبورد اطلاعاتی به کاربران سامانه ارائه میکند.
سامانه رصد و پایش شبکه های اجتماعی هشتگ که محصولی از شرکت مشاوران هماپلاس میباشد، می تواند به عنوان ابزاری قوی در اختیار مدیران و صاحبان برندها قرار بگیرد تا بتوانند محیط پیرامون کسب و کار و سازمان خود را در رسانه ها رصد و پایش کنند. گوش سپاری اجتماعی یکی از ضروریات اصول مدیریتی در جهان امروزی محسوب می شود، برندها و سازمان هایی که نسبت به رصد شبکه های اجتماعی و پایش توییتر و اینستاگرام و تلگرام بی تفاوت هستند و هیچ تسلطی برای شبکه های اجتماعی ایران ندارند، قطعا در زمان بروز بحران نمی توانند راه حل مناسبی اتخاذ کنند. جهت آشنایی با خدمات سامانه هشتگ می توانید این بخش را مطالعه بفرمایید.
همچنین برای مطالعه این گزارش در شبکهی اجتماعی ویرگول نیز میتوانید مراجعه کنید و نظرات خود را در رابطه با این مقاله ثبت کنید.
قلی خان
عای ایول